Met een beetje variatie volgen Monique en ik  de voorgeschreven route.

We gaan vanaf de “goed overzichtelijke” parkeerplaats direct het natuurgebied in en rechtsaf onder het tunneltje door via het pad achter het Bilderberg hotel Wolfheze, langs de “duizendjaar” oude eik die er ook maar blijft liggen en via heuveltjes en dalen richting de zwarte kolk om met de bocht weer mee terug te gaan en uiteindelijk weer bij het tunneltje uit te komen.

Nu gaan we rechtdoor (en kom je vanaf de parkeerplaats dus linksaf). Een gebied vol grafheuvels, sprengkoppen ( aangelegd voor de papiermolens … te veel om hier te vertellen maar via deze link over de Sprengen- en Heelsumse beken kom je alles te weten … veel moois om te zien.
Tot besluit nog even op het terras van het hotel wat drinken … de auto staat vlakbij aan de overkant … en we kunnen weer bijna 6 km op ons conto bijschrijven.

wp1541

Advertenties