Het zijn weken van afzien … lastig lopen… het liefst op teenslippers. Er vormen zich blaren onder tenen en hak onder het eelt. De kilo’s vliegen er aan … kan geen vet weg dragen!wp1062
Dosering Naproxen moet ik aanhouden tot bezoek orthopeed. Bunions verdwijnen maar er komen vreemde opgezwollen tenen bij met ook weer blaren er onder.
Na een kleine wandeling in Driebergen loop ik blaren kapot … ga alleen voor het hoogst noodzakelijk de deur nog uit. Google geeft als oplossing zinkzalf … eigenlijk het enige dat de blaren doet krimpen maar er zit eelt omheen dus verdwijnen alleen de oppervlakkige blaren.
Naar de pedicure. Die kan weinig doen want hij mag niet snijden. In opperste wanhoop vanmorgen maar weer naar de HA praktijk bellen met de vraag
“als jullie me dan niet kunnen helpen … wie dan wel?”
Antwoord:
“Misschien de huidtherapeute”.

Direct gebeld en wat blijkt … de huidtherapeute is tegenwoordig niet meer alleen voor littekens, verbranding en overbeharing, een specialisering na schoonheidsspecialiste … vreemde blaren willen ze ook wel zien. Valt tenslotte onder een huidaandoening.
Ik kan meteen terecht.

Vraag 1 …
“bent u van medicijn veranderd?
In 1e instantie ben ik geneigd nee te zeggen totdat ik bedenk dat dit alles eigenlijk gekomen is na het slikken van de Naproxen begin december. Er wordt direct naar de bijsluiter gekeken en verdraaid

Zeer zelden (< 0,01%): huiduitslag met blaarvorming (Stevens-Johnsonsyndroom, toxische epidermale necrolyse).

Van googelen op bovenstaande word je niet vrolijk trouwens.

Ze legt uit dat ze heel vaak door medicijnen huidafwijkingen zien en dat daarom eerst hier na gekeken wordt. Met name een teen waarvan ik dacht dat het ook een slijmbeursontsteking is is gewoon een vreemde zwelling van de huid met een grote bloedblaar er onder.
Op de buik en prikken maar. De druk is er meteen vanaf, laarzen aan en ik voel geen pijn meer. Uit eigen beweging stop ik nu maar met de Naproxen … tenslotte volgende week naar de orthopeed en dan komt de hallux valgus aan de orde!

Hoop snel hier weer mooie wandelingen neer te zetten.

Advertenties