Op naar een informatieavond  over de Camino naar Santiago de Compostela georganiseerd door het Nederlands Genootschap van Sint Jacob – Regio Arnhem/Nijmegen.wp401

Een groep gemotiveerde luisteraars .. 5 fietsers en de rest lopers. De meesten hebben hun reis al vastgelegd. Wandelaars, lopen vanuit Nederland, Frankrijk, Portugal of de laatste 100 km voor Santiago. Merendeel grijze koppen rond de 65!

Degene die het meeste indruk op mij maakt is een tenger vrouwtje, ouder dan ik die nu al regelmatig haar voordeur dichttrekt en dagen gaat lopen om ’s avonds maar te zien waar ze terechtkomt.
Zo wil ze over een paar weken haar deur dicht trekken en om naar Santiago/Finistere te lopen. Grote bewondering.wp402

Je raakt enthousiast, wilt eigenlijk direct je rugzak pakken en hoewel ik zelf ook op een punt in mijn leven sta om alles achter mij te laten om een nieuwe start te maken ben ik hier nog niet aan toe.
Ik hang nog teveel aan verplichtingen, en de vragen … tandarts? huisarts? medijnen? Alles valt natuurlijk te regelen. Heb nog een jaartje wennen nodig! Maar … de gedachte is er … moet nog wat meer los komen.

Onze spreekstalmeester is een bevlogen pelgrim “Helmut”. Doet samen met zijn partner niet anders meer dan zich bewegen over de pelgrimspaden te voet of per fiets en is regelmatig in de Refugio van Roncevalle te vinden als vrijwilliger. Op zijn website kan je er van alles over lezen.

We krijgen via  een beeldreportage een goed beeld om een Camino voor te bereiden. De foto’s spreken voor zich.

Advertenties